Inspireras, implementera och kommunicera hållbar affärsutveckling!

Hållbar Inspiration av Thomas Persson

Inspireras, implementera och kommunicera hållbar affärsutveckling! – Hur ska det annars bli ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart för oss alla?

Med min ambition att inspirera och utveckla mötesindustrin till mer hållbara events inledde mitt arbete med Hållbart Event Scandinavia för 8 månader sedan. Jag insåg inte då vilken nationell hållbar effekt som jag skulle åstadkomma med Hållbart Event Scandinavia via HållbartEvent.se, Hållbar Inspiration och Hållbar Hederskod. Jag kommer här nedan inspirera er med min resa…

Jag vill här ge er en injektion av inspiration till hållbart företagande och information om vad Thomas Persson egentligen håller på med;).
Efter att ha engagerat ett härligt gäng med talare som bidrar med ’Hållbar Inspiration’ gav jag mig ”planerat”, fort och fel, ut i event- och mötesindustrin. Då sökte jag efter hållbara företag som skulle annonsera på HållbartEvent.se som Leverantörer. Här skulle de synas med sina hållbara engagemang med kontaktuppgifter för en målgrupp intresserade av hållbara events och hållbar affärsutveckling veckovis, dvs prenumeranter till Hållbar Inspiration som har någon form av ledande befattning.

Event- och mötesleverantörer består främst av mindre och medelstora företag och organisationer och det var riktigt svårt att hitta just dessa hållbara leverantörer. Min uppfattning är att de har inte tid eller pengar att avsätta för tidskrävande och dyra certifieringar och märkningar som finns, och lägger istället hållbara arbeten åt sidan för det ”lönar sig ändå inte”. Det finns alltså ett glapp som alla certifieringsinstitut och märkningar missar … alla mindre, medelstora företag och organisationer som idag utgör merparten av näringslivet. Vilken utmaning jag såg!

Då jag kommunicerar med ett stort antal företag som potentiella kunder stöter jag på en rad olika kommentarer och frågeställningar på vägen…

som bl a,
”Vad menar du med hållbart?”,
”Hur tänkte du när du när du blandar svenska och engelska i ’Hållbart Event’? ”

=> och andra som:
”Vilken bra idé, den ligger helt rätt i tiden… men vi väntar lite!”,
”Kom tillbaka när ni har fler som är med…”,
”Jag tror inte det är ‘rätt’ forum för oss”
”Hur ska ni säkerställa att era leverantörer är hållbara, för att vi ska vara med?”
eller den bästa ”Våra kunder hittar inte oss där…”

Tack alla ni som känner igen er för alla kloka reflektioner och kommentarer! Dessa har jag haft god användning av då jag konceptualiserat Hållbart Event Scandinavia, och vår produkt Hållbar Hederskod, utefter era behov.

Via Hållbart Event Scandinavia gör jag det enklare för er att inspireras, implementera och kommunicera hållbar utveckling i företaget eller organisationen.

Hållbart Event Scandinavia erbjuder främst 2 nationella tjänster:

Hållbar Inspiration: Varje vecka skriver nya talare och inspirerar nationellt till hållbar affärsutveckling på en nivå som alla förstår, direkt till din inbox. Anmälan görs gratis på www.hallbartevent.se. Talare och konsulter kan också bokas enskilt eller i grupp för uppdrag.

Hållbar Hederskod: En förbättringsplan i hållbar utveckling där du med hjälp av checklista som stöd får ett eget kommunikationsdokument, Hållbar Hederskod.
I sin enkelhet att förstå är den lätt att kommunicera, både externt och internt i organisationen, för intressenter att förstå vad ni praktiskt gör för hållbar utveckling i organisationen.
Enda kravet att ingå Hållbar Hederskod är viljan att förbättras inför nästa år, … året efter det … och året efter det – för en hållbar affärsutveckling! (www.hederskod.se)

… med KREATIV WORKSHOP: Behöver ni en extern konsult som kartlägger denna Hållbar Hederskod med er så erbjuds halvdags-workshops för att få hela hållbarhetsplanen på plats direkt.

… med BONUS:
Som deltagare i Hållbar Hederskod får ni också, som leverantör, synas mot en ledande målgrupp, som intresserar sig för hållbar affärsutveckling och hållbara events på www.hallbartevent.se, med presentation under er kategori.

Lokalt i Malmö erbjuds även en öppen plattform för inspiration –
Green Drinks Malmo – ett hållbart affärsmingel!
Här ges tillfälle till att nätverka, diskutera och dela erfarenheter av hållbar affärsutveckling, och inspirera/-s av social hållbarhet och entreprenörskap i miljö…
Kvällens öl och vin som säljes är givetvis ekologisk och inspirerar ofta baren eller restaurangen till att ta in ekologiskt i de fall det saknas. – Kolla in www.greendrinks.org/Malmo
Ett koncept där ALLA ÄR VÄLKOMNA att bidra med sin kreativitet och sina hållbara idéer under lättsamma former. Nästa tillfälle ges den 18 maj.

Med hjälp av Hållbart Event Scandinavia och Hållbar Inspiration har jag inspirerat över 1000-1500 återkommande ledare veckovis, sedan start, i Stockholm, Göteborg och Skåne/Malmö med omnejd, plus alla som sprider till sina nära och kära.
Med Hållbar Hederskod inspirerar och implementerar jag faktiska förbättringsplaner till fler och fler leverantörer till events och andra organisationer. Med eller utan workshops.
Dessutom hjälper jag alla deltagande företag att kommunicera det som görs i praktiken.

Med god samverkan av utvalda aktörer i min närhet samt med ett stort intressentnätverk har jag lett denna verksamhet som EN person i 8 månader!

Hur kan DU inspirera, implementera och/eller kommunicera en hållbar utveckling – på lokal, nationell som global nivå??
Dela med dig nedan och inspirera oss alla intresserade för ekologisk, social och ekonomisk hållbar utveckling!

Vi ses på Green Drinks Malmo den 18 maj, kl 17-20. Läs mer här www.greendrinks.org/Malmo

Långsiktiga hälsningar och stort tack för er allas intresse!
Thomas Persson, Hållbar Inspiratör

Läs samtliga tidigare inspirationsbrev här = >
Boka Thomas för workshops eller inspirationsföreläsningar = >

– Nästa vecka startar vi om med ny Hållbar Inspiration från Jan Peter Bergkvist med ”Hållbarhet i praktiken” –

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s